Att bli gammal och inse att kroppen inte är vad den en gång var

Gräs

Det känns som igår… Det må vara en av de slitna klichéerna vi använder oss av men när jag nu har blivit lite äldre så känns det precis så. Det var igår som jag planerade vad jag skulle göra som vuxen, när barnen blev äldre. Plötsligt är jag inte längre ung, och det känns i kroppen för varje dag som går. Det är inte det att jag håller på att trilla av pinn här och nu. Det är mer att jag inte längre är så vig som jag en gång varit. Musklerna sviker mig allt oftare och huden blir rynkigare.

På min tid skrattade vi åt hudvård som skulle göra oss unga och åt kosttillskott. Det var för dem som lyfte skrot på gymmen, inte för oss vanliga svenskar som bara ville ha ett vanligt liv i stillhet och tillsammans med familjen.

Men så kommer vi hit till den dagen då jag själv faktiskt behöver komplettera min dagliga kost med vitaminer och krämer för att behålla – som husläkaren sa – elasticiteten i skinnet. Destiny tipsade mig om piggabutiken.se där de säljer bra grejer som är ekologiska och bra för både den här skröpliga tanten och för miljön. Är det något jag har förstått så är det att vi inte kan behandla våra gudagivna jord hur som helst längre, det gäller att tänka sig för – för allas ve och väl.

Sagt och gjort, Destiny visade mig hur man minsann handlar online. Maria Åkerberg ska det visst vara. Det är både trendigt, bra och miljövänligt. Så sagt och gjort, nu har jag kompletterat med allt från schampo till balsam och hudkrämer för alla kroppens delar. Det var den pensionen, tänkte jag, men vad spelar det för roll om det kan göra att jag åtminstone får ut ännu lite mer pension från mina surt inbetalade skattepengar sedan flera decennier tillbaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *