Tips för dig som behöver aktivera dig som pensionär

Jag vet att de flesta som läser denna blogg, utöver mina barn och barnbarn samt deras respektive, är pensionärer eller på väg att bli pensionärer. Det är inte ovanligt att man som pensionär inte har så många runt omkring sig i vardagen. Jag är otroligt lyckligt lottad som inte bara har en väldigt stor familj och vänkrets, utan även lyckligt lottad för att de bor nära mig. Inte sällan har pensionärer barn och kanske till och med barnbarn, men de bor på en helt annan plats i Sverige vilket betyder att man ses mycket mindre än om de hade bott nära. Känner du att du som pensionär inte har tillräckligt med saker att göra så ska du här få några tips.

Släktforska

Någonting som jag fick stor lust till när jag blev pensionär var att utforska mina rötter. Jag satt en dag och funderade kring vad min farfar, som jag aldrig har träffat, hette, när det slog mig att jag vet alldeles för lite om var jag kommer ifrån. Jag ville reda ut släktträdet så långt jag kunde, dels för att ta reda på mer om mig själv men också för att mina barn eller barnbarn ska få en enklare möjlighet att göra sin släktforskning framöver. Detta projekt är tidskrävande och verkligen otroligt kul!

 

Köp hund eller katt

Känner du dig ensam i vardagen så rekommenderar jag dig starkt att köpa en hund eller katt. Beroende på hur ditt liv ser ut så passar det ena eller det andra bättre, men oavsett så får du en kamrat i livet. En hund följer med dig vart du än går, hjälper dig ut på promenad och behöver dig varje dag. En katt är inte i lika stort behov av dig men finns där i din lägenhet eller villa varje dag, kurrandes i soffan. Det är en ro för själen med husdjur. 

Var lekfull och rör på dig

Sist men inte minst bör du inte vara för allvarlig i ditt liv, speciellt inte när du är på sluttampen av det. Plocka fram din lekfulla sida igen. Och rör på dig, aktivera dig. Här kan verkligen en hund hjälpa dig på vägen, både med att vara lekfull och med att aktivera dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *