Enkla och fantasifull inredning med fyrkantiga textilplattor och runda former

Oavsett om du renoverar ett helt hus, piffar upp köket eller bara vill lägga till en färgklick i form av olikfärgade textilplattor för att fräscha upp ett vardagsrum, så kan det vara bra med några tips som hjälper dig på vägen.

1. Gör ditt hem till ditt eget

Kom ihåg att det är ditt hem. Det finns inga rätt eller fel i inredning, alla har potential att designa sitt eget hem. Kom ihåg att du har kontroll, att ta hänsyn till de senaste trenderna kan vara värt mödan, men glöm inte att lägg alltid din egen personliga twist på för att göra hemmet speciellt och personligt. Ditt hem är där du tillbringar större delen av din tid, så utrymmet måste spegla dig.

2. Sök designinspiration till en moodboard

Samla inspirerande bilder från tidningar, Instagram, Pinterest etc. Att skapa en moodboard är ett bra sätt att använda din kreativitet för att släppa loss all dold designinspiration som du kanske undermedvetet sett. Köp stora textilplattor och nålar från din lokala kontorsbutik och börja samla prover, bilder, prover på tyger, tapeter, möbler och golv som du kanske vill använda. På så sätt kan du enkelt se allt skulle kunna passa ihop med varandra. Lägga till texturer genom golv, mattor och tyger så som sammet, ull och tweed. Placera moodboarden i rummet och lev med den ett tag.

3. Tänk på färger och tyger

Börja finslipa de färger du vill använda – för målade väggar, tapeter, textilplattor på golvet, möbler, persienner och gardiner. Den tredje färgen kan fungera som ett blickfång och användas för kuddar, lampskärmar, sängtäcken och tillbehör som en duk eller till och med en tavla. Tre färger är alltid bättre än två – använd dessa färger i hela rummet.

4. Prova innan du köper färg och papper

Kom ihåg att färger kan ändras beroende på belysning så köp provburkar och måla en färgfläckar i minst A2-storlek, både på de ljusaste och mörkaste väggarna i samma rum – för att se hur det naturliga ljuset påverkar färgen och hur den ser ut i skugga. Detta är särskilt effektivt för att hitta den bästa vita färgen, eftersom den förändras så mycket i ljuset. Detsamma gäller tapeter, Tejpa tapetprover på väggarna och drapera dina möbler med tygprover. Låt intrycken smälta in någon vecka innan du bestämmer dig.

 5. Förvandla gammalt till nytt

Titta noga på mattan och se om du kan arbeta med färgerna i den. Ta hem textilplattor i olika färger och testa om något annat skulle passa bättre. Kanske kan du tapetsera om den gamla favoritsoffan för att ge den ett nytt liv? Bestäm om du är någon som gillar mönster eller inte. Titta på ett färghjul för att se vilka färger som passar till vad. Till exempel rosa och röda med grönt, orange med ankägg, gula med grått och blått.

6. Storleksanpassa möblerna

Bestämma vilka möbler du vill ha i ditt rum. Tänk på skala, i ett stort rum behöver du en tillexempel en stor soffa och fotpall, och tvärt om i ett litet rum. De flesta designers rekommenderar att även små rum bör ha en stor monumental pjäs, även om det är en sänggavel i ett sovrum. En balans mellan stora och små delar kommer att skapa ett tilltalande intryck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *