Bytte bilen mot en shoppingvagn

Nu var det dags! Det har ju varit mycket diskussioner i media den senaste tiden kring äldre och körning eftersom att antalet olyckor där äldre människor varit involverade har ökat. Jag har funderat en del själv kring detta och även diskuterat med mina barn om hur jag ska göra med min bil. Jag har ju haft en gammal audi i säkert 20 år men den står mest parkerad. Jag har ju nära till ICA, vårdcentral och apotek så jag kan gå dit på bara några minuter. Om vi ska på någon utflykt så brukar mina barn hämta upp mig och jag har egentligen bara tagit bilen en gång på tre år. Så nu har bilen lämnats till bilskroten i falköping i utbyte av några hundralappar. Mina barn sa att jag kunde ha sålt den för ett par tusen men jag har inte kunskap nog att sälja den och mina barn har inte tid. De gör redan så mycket för mig så jag vill inte ha det på mitt samvete att dem dessutom ska sälja min gamla kärra.

Så nu är audin inlämnad till bilskrot och där plockar de isär bilen och tar nytta av de bildelar som är i gott skick. Det är bra tycker jag. Att bilen ändå kommer till användning någonstans och kan göra någon annan lycklig.

För pengarna jag fick för audin köpte jag mig en shoppingvagn. En sådan där vagn som man kan ha med sig när man är och handlar så man slipper bära tunga matkassar. Så jag är väldigt nöjd och det känns skönt att jag inte kommer vara ute i trafiken och sätta andra människoliv i risk. Dessutom slipper jag ju nu tänka på besiktning och betala skatta etc. Så bara positivt med att bli av med den gamla skrothögen. Nu ska jag koka mig lite eftermiddagskaffe.

Ha det så bra

Ulla-Britt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *