Fy för städning!

Jag må vara pensionär och ha gott om tid över, men bara för att man är det så betyder det inte att man tycker att tråkiga saker, så som städning, blir roligt bara för det. Jag har alltid avskytt att städa. Jag minns som barn att min mor skällde på mig för att jag var slarvig och inte bäddade min säng. Men varför ska man bädda den när man bara inom några timmar ska sova igen? Dessutom trivs kvalster i bäddade sängar (tyvärr visste jag inte det då, så kunde inte använda det som ett argument mot mor).

Städservice istället för hemtjänst!

Eftersom jag är en relativt pigg pensionär och inte behöver någon hemtjänst så har jag därför nu unnat mig städhjälp. Vissa kanske tycker det är en onödig lyx när man som pensionär ofta klagar över hur lite pension man har att leva på. Men jag tycker bara det är skönt att slippa. Dessutom gör det så ont i ryggen när man går och damsugar, svabbar golv och allt man borde göra. Min vännina tycker det är lite skamligt att jag har städhjälp men sen tycker hon det är mysigt när jag kommer över och spelar canasta med henne medan de städar min lilla marklägenhet. Jag tycker det är mer givande att pyssla med trädgården eller baka än att stå och våttorka golv. Jag tror bara hon är avundsjuk i ärlighetens namn.

Alla som säger att de gillar att städa ljuger. För det kommer alltid finnas roligare saker att göra. Dock så förstår jag de som inte trivs i ett stökigt eller smutsig hem, men det gör inte städningen rolig. Skaraborgs städ kan man anlita om man bor i trakterna kring Borås och de gör ett väldigt bra jobb måste jag säga. Eller ja, jag är ju inte så himla petnoga men de gör jobbet betydligt bättre än vad jag hade gjort i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *